RELAX

Sorry! De afbeelding is op dit moment niet beschikbaar.Oké, alle drukke dagen zijn nu voorbij, maar nog even en we moeten weer aan de bak. We hebben onze voornemens op de spiegel staan, ons vol gegeten tijdens de kerstdagen. Oliebollen achter de kiezen en nu? Nu gaan we relaxen! Deze dagen zijn natuurlijk erg leuk en gezellig. Maar ook erg druk en stress vol. Het begint al bij het zoeken van de cadeautjes. Wat is een leuk cadeau voor je ouders, je schoonouders, je vriend, je broers en zussen, je ooms en tantes, opa’s en oma’s, neefjes en nichtjes? Noem het maar op! Eenmaal alle kerst inkopen gedaan staat er nog een drukke planning te wachten. Zoals bij mij bijvoorbeeld, kerstavond bij mijn vriend, 1e kerstdag bij mijn vader, 2e kerstdag bij mijn moeder. Druk, druk, druk. En dan is de kerst voorbij, staat oud en nieuw alweer voor de deur. Waar gaan we het dit jaar vieren, en wat moet ik aan? Stress, stress, stress. En dan nu ik weer eindelijk een beetje ben bijgekomen, is het tijd voor mezelf. Ik wil relaxen, en dit zijn mijn tips voor jou!


Stap 1: Zorg dat je in een opgeruimde ruimte bent. Want uit ervaring weet ik dat wanneer je kamer een rommel is, dat het in je hoofd ook een zooitje is. Dus stapel alle tijdschriften op, gooi je kleding in de was en sorteer je make-up stash. Dit klinkt misschien raar, maar geloof me het scheelt echt.

Stap 2: Je kamer is nu opgeruimd, maar je hoofd nog niet. Als ik rust in mijn hoofd wil, dan moet ik alles op een rijtje hebben. Dit werkt voor mij heel simpel door te schrijven. Ik heb dan ook bakken vol met notities boekjes. Schrijf bijvoorbeeld de dingen op die je nog moet regelen of doen, een to-do list. Voor mij werkt het ook om dingen op te schrijven waar mee ik zit, dingen waar ik dus niet tevreden mee ben. Op deze manier schrijf je het even van je af en blijf je er niet de hele tijd over piekeren. Ook belangrijk, ik weet hoe verleidelijk het is, maar stop die telefoon weg. Voor een avondje kan je echt wel zonder!

Stap 3: Trek je lazy outfit aan. Iedereen heeft wel een lazy sunday outfit, of een lekker huispak. Het is nu niet het moment om mooi te zijn maar om lekker te relaxen, het helpt vaak als je lekker zittende kleding aan hebt. Ben jij tevreden met je tregging en gebreide trui? Ook prima natuurlijk! Ik persoonlijk vind het lekker om mijn jogging pak aan te trekken met een warme vest of trui en fluffly sokken (die hele zachte gekleurde).

Stap 4: Waar word jij rustig van? Een film kijken, je favo serie of een goed boek lezen? Zorg dat dat kan. Voor mij werkt het allemaal eigenlijk wel, zolang er een goed verhaal in zit kan ik me helemaal inleven en afsluiten van alles om heen. Het liefste kijk ik dan een goede film. Is dit bij jou ook het geval, zorg dat je een goede film of serie kan kijken. Download deze bijvoorbeeld op je laptop.

Stap 5: Terwijl je film of serie nog aan het downloaden is kan je alvast je make-up er af halen en je haren borstelen. Wanneer dit gedaan is pak dan een lekkere douchegel of badschuim. En laat het bad vast vollopen. Ik gebruik meestal een badolie met lavendel voor extra ontspanning, maar ik vind het leuk wanneer ik een bad vol schuim heb dus vaak gaat er ook nog eens een bruis bal of lekker geurende douchegel in. Ook vind ik het gezellig om kaarsjes aan te hebben of mijn geurbrander.

Stap 6: Nu je bad aan het vollopen is zoek jij je gezicht- en haarmaskers bij elkaar. Pak je nog snel een lekkere (gezonde) snack en wat te drinken. Dan is nu je film wel gedownload, wanneer je liever een boek leest ligt die natuurlijk al klaar.

Stap 7: Lekker badderen! Wanneer je eenmaal in bad zit, maak je gebruik van je haar- en gezichtsmasker. En dan zet je lekker je film aan op je laptop. Ik zet deze altijd op de wasmand naast het bad met een handdoek over mijn toetsenbord. Ik kan erg lang in bad zitten dus tegen de tijd dat ik eruit ga ben ik verrimpeld en is de film afgelopen. Is dit bij jou ook het geval sla lees dan verder bij stap 8b.

Stap 8a: Wanneer je klaar bent met badderen leg je boek weg of zet je je film op pauze. Was je gezicht en je haren zodat beide maskers niet meer te zien/voelen zijn (behalve het eindresultaat natuurlijk). Droog je zelf af, smeer je in met een bodylotion of butter en stap weer in je lazy clothes (vergeet niet het bad na te spoelen voor de volgende, is wel zo fijn)! Ga nu lekker op bed liggen en kijk je film of lees verder. Je bent nu zo uitgerust dat je heerlijk zal slapen. Oke vooruit, kijk maar even op je telefoon..

Stap 8b: Wanneer je film is afgelopen en je boek uit is, was je gezicht en je haren zodat beide maskers niet meer te zien/voelen zijn (behalve het eindresultaat natuurlijk). Droog je zelf af, smeer je in met een bodylotion of butter en stap weer in je lazy clothes (vergeet niet het bad na te spoelen voor de volgende, is wel zo fijn)! Ga nu lekker in bed liggen. Je bent nu zo uitgerust dat je heerlijk zal slapen. Oke vooruit, kijk maar even op je telefoon..

Dit is mijn stappen plan die ik zeker maandelijks herhaal, ik probeer het zelfs wekelijks te doen omdat ik mijzelf wel eens kan vergeten door de drukte. Ik hoop natuurlijk dat dit ook voor jullie werkt. Hebben jullie nog tips van mij?

Wat is jou ideale relaxing tip?

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s