De lekkerste kiwi-taart

Op mijn site bespreek ik heel veel dingen met jullie. Maar het lijkt mij ook heel leuk om mijn lekkerste recepten met jullie te delen. Dus bij deze het eerste recept uit mijn keuken, een heerlijk kiwi-taart. Ziet dat er niet overheerlijk uit? Alleen van de foto krijg ik al trek! Mmhh!!
Laten beginnen bij het begin, de ingrediënten. Daarna leg ik jullie in 8 simpele stappen uit hoe je deze heerlijke taart kunt maken. Deze taart is ook heel goed te maken wanneer je erg van gezond eten houd. Omdat suiker toevoegen eigenlijk niet nodig is, en de bloem kan vervangen worden door volkoren meel (e.d.). Voor de rest worden er vooral kiwi’s gebruikt. Lees snel verder voor dit simpele recept en geniet van de foto’s!
Ingrediënten:
Bodem:
– 250 gram bloem
– 150 gram ongezouten boter
– mespuntje zout
– 1 ei
Vulling:
– 10 kiwi’s
– eetlepel bruine basterd suiker
– 1 geklopt ei
Stap 1:
Verwarm de over voor op 180 graden celsius.

Stap 2:
Meng je alle ingrediënten voor de bodem tot een dikke deegbal. Wanneer het geheel te dik word, voeg dan een beetje koud water toe om het wat smeuïger te maken. Wanneer alles goed gemengd is en het deeg is een beetje rubberig, verdeel dit dan over de bakplaat (met bakpapier, in mijn geval een siliconen placemat) en rol het zo ver een rond mogelijk uit. Het deeg moet ongeveer een halve centimeter dik zijn. Wanneer je dit gedaan hebt mag het deeg even in de koelkast terwijl wij het volgende gaan voorbereiden.

Ingrediënten kiwi taartUitgerolde deeg

Stap 3:
We gaan nu alle kiwi’s schillen en hier heb ik een leuk trucje voor. Snij beide uiteindes van de kiwi af en duw de lepel tussen het vruchtvlees en de schil in zoals op de foto. Wanneer je aan de andere kant het puntje van de lepel ziet, schuif je de lepel lang de schil zodat de schil loskomt van het vruchtvlees. Schuif zolang tot je weer bij het begin bent en je kan nu de schil er zo vanaf trekken. Snij de kiwi’s nu in plakjes en leg de kiwi’s koud en pak het deeg er weer bij.
Kiwi'sDe kiwi truc!Heerlijke kiwi's
Stap 4:
Bestrijk het deeg met een geklopt ei (niet het hele ei, we hebben het zo nog nodig) en leg het vijf minuten in de voorverwarmde oven.
Stap 5:
Wanneer de vijf minuten voorbij zijn haal je het deeg eruit. Afkoelen is niet nodig maar doe wel voorzichtig zodat je je vingers niet brand. Leg nu de kiwi in het midden van de deeg, begin met de minst mooiste want de bovenkant blijft zichtbaar. Stap ze steeds hoger op, hou ongeveer 3/4 centimeter over bij de rand.
Kiwi's verdelenGekrulde zijkanten

Stap 6:
Wanneer alle kiwi’s op het deeg liggen kan je de randen omhoog vouwen. Dit hoeft niet netjes. Ik heb het met een soort krul effect gedaan. Ik begon in het midden met vouwen en de nieuwe laag vouwde ik over de vorige heen.

Stap 7:
Bestrooi de kiwi’s nu met een beetje bruine basterd suiker naar smaak, en bestrijk het daarna met het overige geklutste ei.

Nog een beetje suiker..Mmmhh!Bestreken met eiStap 8:
Zet de taart circa 45 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer de bodem goudbruin kleurt en de kiwi’s beginnen te karameliseren is de taart klaar.
Uit de ovenDe taart is zowel warm als koud lekker en heerlijk zoet van zich zelf. De bruine basterd suiker is dan ook optioneel.
Ook een stukje?Heel veel bak en smul plezier! Stuur me een foto van jou taart, dat vind ik heerlijk en leuk om te zien!

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s