Voornemens van april

Voornemens#3

Begin vorige maand heb ik jullie een update gegeven van mijn goede voornemens. Toen ben ik ook op het idee gekomen om dit maandelijks te gaan doen. Elke maand wil ik dus met jullie mijn voornemens bespreken. Wanneer een voornemen geslaagd is word hij vervangen door een nieuwe. Kijk snel verder voor mijn vorderingen en nieuwe voornemens!

Mijn goede voornemens en de huidige status daarvan:

– Elke dag bloggen, vorige maand was dit nog een keiharde faal. Inmiddels gaat dit veel beter. Ik heb mijn draai al gedeeltelijk gevonden en nu ik meer rust in mijn privé leven heb geniet ik er ook meer van om mijn tijd aan het bloggen te besteden. Zoals ik vorige keer al zei verplicht ik mijzelf niet om élke dag te bloggen. Ik laat het er rustig in slijten en ik zie wel hoe het gaat. Voor nu zeg ik geslaagd!

– Een nette opgeruimde kamer, zullen we deze voornemen skippen? Dit is zwaarder dan ik dacht, zoals ik al eerder zei heb ik twee kamers. Het is gewoon een luxe probleem. Ik moet mezelf hierop meer trainen. Dingen meteen opruimen na gebruik en meer ruimte creëren voor nieuwe spullen. Deze voornemen blijft dus nog even staan.

– Zoveel mogelijk spullen uitzoeken en eventueel weggeven/doneren. Telt bloed doneren ook? Los van dat is er niet veel van gekomen. Veel spullen zijn wel al uitgezocht maar moeten alleen nog naar instantie’s gebracht worden. Dat ga ik deze maand zeker weten doen!

– Meer sporten. Ook dit ziet er veel beter uit dan vorige maand. Ik heb niet alleen de benodigde voorbereidingen gedaan maar ook daadwerkelijk actie ondernomen. Binnenkort komt hier nog een uitgebreid artikel over. In dit artikel vertel ik precies wat ik doe, wanneer, hoe en hoelang. Plus: heel veel tips en tricks. Ook deze voornemen is geslaagd!

– Gezonder eten. Ik start de dag tegenwoordig met een heerlijke groene shake. S’avonds zit ik niet met een bak chips op schoot maar met een bordje met avocado, komkommer, wortel en banaan en etc. Maar hier is het dan ook bij gebleven. Deze maand ga ik actief opzoek naar lekkere (makkelijke) gezonde gerechten. Omdat ik er nu nog niet zo veel verstand van heb, lijkt het allemaal heel moeilijk. Ik moet me dus even verdiepen voordat ik hiermee echt aan de slag kan. Dus helaas, nog niet geslaagd.

– Meer geld sparen en meer inzicht op mijn financiën. Inzicht dat heb ik zeker! Dat is al heel positief veranderd. Zo weet ik nu precies wat er binnen komt en wat er uit gaat. Maar dit heb ik niet te danken aan de app Ispending waar ik het de vorige keer over had. Ik heb een nieuw systeem bedacht. Op dit moment heb ik drie rekeningen. Mijn spaarrekening, mijn vaste lasten rekening en mijn zakgeld rekening. Deze namen heb ik ze zelf gegeven. Op mijn vaste lasten rekening komen mijn inkomsten binnen, maar mijn vaste lasten worden er daar ook weer afgeschreven. Per maand maak ik een bedrag over naar mijn zakgeld rekening en naar mijn spaarrekening. Mocht ik mijn zakgeld niet helemaal opgemaakt hebben, dan gaat de restanten aan het eind van de maand naar mijn spaarrekening. Dit systeem ga ik nu even aankijken, maar ik heb er vertrouwen in! Dus ook dit voornemen blijft even staan.

– Op tijd naar bed en op tijd uit bed. Ook deze zal nog een maandje moeten blijven staan helaas. Ik vind uitslapen te fijn, maar daar gaat deze maand verandering in brengen. Elke dag gaat mijn wekker om 08.00, maak niet uit wat de situatie is. Alleen zo kom ik weer in het ritme, en mijn biologische klok zal dan vanzelf s’avonds aangeven wanneer ik moet slapen. Tenminste, dat hoop ik. Over een maand vertel ik hoe het is gegaan!

Dit waren ze weer. Twee van de zeven voornemens zijn geslaagd. Dus er blijven er vijf over. Omdat ik niet te veel hooi op mijn vork wil nemen laat ik het even hierbij. Bovendien is het artikel aardig lang en op deze manier probeer ik dat volgende maand ook te voorkomen.

Want zijn jullie voornemens van deze maand? Hebben jullie nog goede tips voor mij?

 

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s