Voornemens van mei

Voornemens van meiHet is weer tijd voor de maandelijkse voornemens. Ik in april 5 voornemens, wanneer een voornemen geslaagd is word hij vervangen door een nieuwe. Welke vijf van vorige maand zal ik deze maand opnieuw moeten doen?

Mijn goede voornemens en de huidige status daarvan:

– Een nette opgeruimde kamer. Vroeger irriteerde het mij totaal niet als mijn kamer een rommel was. Naar mate ik ouder werd begonnen die irritaties wel steeds vaker te komen. Nu was ik het helemaal zat, het was dan ook een goede voornemen. In de afgelopen maand heb ik hard gewerkt om mijn kamer netjes te houden. Dit lukte niet altijd maar er is wel echt een stuk veranderd. Ik ben erg tevreden met de eerste stappen, maar op het moment dat ik dit schrijf is het weer een bende.. Ik geef mijzelf een laatste kans! Dit voornemen mag nog een maandje blijven staan, heeft er iemand nog goede tips?

– Zoveel mogelijk spullen uitzoeken en eventueel weggeven/doneren. En wie zijn kamer opruimt komt er in een keer achter dat hij/zij heel veel spullen heeft. Ik heb heel veel kleding gedoneerd aan Humana. Ook heb ik gekeken naar spullen wat ik zelf niet meer gebruikte maar andere wel blij mee kon maken. Het enige waar ik nog mee zit.. Ik heb nog heel veel oude cd’s en elektra liggen. Wat doe je hier mee? Help!! Los van het laatste is deze voornemen ook prima geslaagd!

– Gezonder eten.  Dit is heerlijk goed gegaan. Omdat mijn lichaam nu een tijdje veel minder suiker binnen heeft gekregen, vraagt ze hier ook niet/veel minder naar. Nu scheelt het dat ik altijd al niet zo’n zoete kauw was maar aangezien ik dus ook (per ongeluk!) ben afgevallen kan ik wel zeggen dat deze voornemen geslaagd is. Ik zal proberen om meer gerechten online te zetten zodat jullie ook lekker gezond kunnen eten (vooral lekker!).

– Meer geld sparen en meer inzicht op mijn financiën. Het zelfbedachte systeem waar ik jullie vorige keer over heb verteld werkt voor mij echt goed. Ik geef mezelf een budget om die maand te besteden en daar houd ik me aan. Het is natuurlijk wel tricky, want via mijn telefoon kan ik zo even wat extra centjes overmaken. Tot nu is dit nog niet fout gegaan en ik heb vertrouwen dat het goed blijft gaan, ik moet dat ook wel eerlijk zeggen dat ik strenger naar mijn uitgaven heb gekeken dus ook wat minder heb uitgegeven, maar ik zie hier niks negatiefs in! Yes, geslaagd!

– Op tijd naar bed en op tijd uit bed. De laatste maand was erg hectisch om een goed slaap ritme te creëren.  Het is me dan ook niet gelukt. Ik heb nu alles behalve een regelmatig leven. Ik mis de structuur, dus alleen maar meer reden om mijn slaap ritme op orde te komen. Ook dit voornemen krijgt nog een laatste kans. Ik zal streng voor mijzelf moeten zijn! Ik blijf het vorige systeem aanhouden, maar dan een uurtje laten. Dus 09.00 ipv 08.00 uur.

Nieuwe voornemens:
– Meer afspreken met vrienden, leuke dingen doen. Voor mijn gevoel gaat de tijd soms zo snel dat ik geen tijd heb om uitjes te doen met vriendinnen of vrienden. Daar wil ik verandering brengen. De drempel is voor mij ook altijd wat hoger omdat ik een echte huismus ben. Terwijl ik het altijd super naar mijn zin heb. Maar omdat ik het zo heerlijk vind om thuis te zijn komt het er gewoon niet van. Deze maand wil ik daar toch een beetje verandering in brengen, elke week minimaal afspreken met vrienden. (Ik zit natuurlijk niet meer op school en op dit moment doe ik alleen recreatiewerk, tijdens dat werk ben je juist heel sociaal bezig maar omdat ik nu weinig bezigheden buitens huis heb, ben ik veel minder actief in het (face to face) sociale leven.)

– Mijn nagels vaker lakken en verzorgen. Nu lijkt deze heel simpel, maar nog niet zo lang geleden was dit een gewoonte van me. Nu heb ik het een paar keer laten gaan vanwege luiheid. Met als resultaat, lange ongevijlde nagels zonder vrolijk zomers kleurtje. En mijn nagelriemen hebben het wel eens beter gehad. Deze gewoonte is door alle drukte, stress en luiheid weggesleten, maar deze maand slijt ik hem weer terug in mijn leven! Bovendien is het ook nog eens leuk om te doen!

– Mijn haren rood verven. Sinds kort ben ik helemaal fan van rood haar. In maart heb ik het al een tint roder geverfd maar zou het nu nog roder willen. Vind dit alleen wel een beetje spannend om eerlijk te zijn.. Ik bedoel niet het vuurrode zoals Ariël maar het neigt er wel naar toe. De gene die mij Snap it hebben gezien weten misschien hoe het was, zo gaat het ook weer worden, maar dan nog feller! Ik ben benieuwd…

Deze maand kon ik 3 voornemens van mijn lijstje afstrepen, maar die zijn natuurlijk vervangen! Ik ben benieuwd, wie weet kan ik ze volgende maand alle 5 eraf strepen!

Want zijn jullie voornemens van deze maand? Hebben jullie nog goede tips voor mij?

 

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s