TAG: 25 food vragen

IMG_3637
Dat ik van eten houd is wel bekend, en om jullie meer er over te vertellen leek mij deze tag wel leuk! Ik vond het zelf erg leuk om deze tag op andere blogs te lezen. Ik hoop jullie ook! ♥

Wat is je favoriete ontbijt?
Lastig.. Soep of een tosti. Het liefst neem ik een zwaar ontbijt, maar daar heb ik niet altijd trek of tijd voor. Als ik haast heb of licht wilt ontbijten dan vind ik cruesli lekker of een cracker met beleg of overnighted oats, (zie foto hierboven).

Hoe drink je je koffie?
Het liefst zou ik hem zwart drinken, maar dat vind ik nog niet echt lekker. Dus met melk en suiker. Cappucino vind ik het lekkerst, maar ook een latte machiato met vanille of caramelsmaak doet het goed.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?
Roomkaas, zalm en avocado of tonijnsalade met komkommer of brie met rucola, walnoten en honing. Deze drie combo’s vind ik echt onwijs lekker. Wel een beetje rijk belegd allemaal, maar echte aanraders.

Soep of salade?
Soep, absoluut! Ik eet het niet echt vaak maar ik ben wel gek op soep. Vooral zelf maken vind ik erg leuk, lekker gezond ook!

Wat is je favoriete kookboek?
Jamie Oliver 15 minute meals. Makkelijke snelle gerechten, jammie! Jamie is sowieso mijn kookheld!

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?
Nooit meer zoet! Ik ben al niet zo’n zoete kauw dus ik zal het niet missen.

Welke keuken (land) is je favoriet?
Indonesiche, italiaans en japans. Sorry ik kan niet kiezen! Hieronder zie je een foto van meiden van mijn opleiding, lekker japans (vooral sushi) eten bij Sumo in Utrecht! Jam jam jam..

2014-11-12 07.58.00

Wat is je favo foodfilm?
Een film, pfff. Telt ratatouille? Ik zou het niet weten eigenlijk.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?
Slagroom, dit kan ik soms stiekem gewoom puur eten, mmmh.

Wie is je grootste inspiratiebron?
24 kitchen, absoluut. Dit kan ik uren kijken!

Thuis koken of uit eten gaan?
Thuis koken, ik vind koken totaal niet erg om te doen en ik probeer deze kwaliteit te verbeteren zodat ik er ook echt goed in word.

High end of Low profile?
Mmh, low profile! Ik ben altijd zuinig op me centjes en voor mij hoeft er nooit veel poes pas aan mijn gerecht te zitten.

Wat is je lievelings restaurant?
Sumo, en Sushi today staan zeker bovenaan in dit lijstje. Il Camino in nunspeet vind ik ook erg lekker, een all you can eat tapas restaurant.

Boodschappen doe ik bij…
Albert Heijn. Ik ben een Albert Heijn fan. Maar de Jumbo en Lidl zitten dichterbij dus daar ga ik ook wel eens heen. Maar het liefst naar de Albert Heijn. En als ik dan nog verwender mag zijn een XXL variant. Ik pak dan meteen alles zo in dat je daarna niet meer zit te stuntelen met tassen etc. Bovendien vind ik het fijn dat ik altijd de goede prijs kan zien.

DSC01599

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb is..
In Albufeira, was er een restaurant, wauw! We hebben daar twee keer gegeten en ik nam gewoon twee keer het zelfde. Hoofdgerecht was biefstuk met champignon saus en het na gerecht was een chocoloda taartje. Wanneer je deze door midden sneed liep het chocolade net niet er uit. En het had ook nog eens een chocolade sauw, wauw. Echt heerlijk! En ik frankrijk met wintersport heb ik beide keren de laatste avond tartiflette gegeten. Dat is ovenschotel met aardappel, spek, ui, creme fraiche en geitenkaas of rebochon. Er zijn vele variaties, en oh zo lekker! Zie hierboven de tartiflette! Deze is van vorig jaar, die van dit jaar kan je in Snap it 2 vinden.

Wat is je favo cocktail?
Ik ben een enorme baileys fan, dus elke cocktail met baileys vind ik lekker! Een tequila sunrise of een mojito vind ik ook lekker!

Koffie met George (Clooney) of Heston (Blumenthal)?
Heel moeilijk! Maar oke, Heston. Ik zou graag meer leren over het koken en etc. Dus als hij mij tijden de koffie al zijn geheimen wilt vertellen dan drink ik met alle plezier een kopje koffie (liever thee) met hem.

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?
Oh nu word ik even een luxe paardje. Een oven, een kookpit, een vriezer, een waterkoker (thee freak hier! Maar kan ook met een kookpit natuurlijk). Een koelkast en tosti ijzer (liefst zo’n gril vorm). Maar als ik 2 dingen moest kiezen… Een oven en een vriezer..

Mijn favo snack is…
Iets fris, en het liefst gezond. Op het moment dat ik dit schrijf heb ik enorm zin in komkommer met humus. En daar heb ik meestal wel zin in. Een handje noten ook heerlijk! Ik kan ook verlangen naar chocolade of drop maar omdat ik mijzelf heb aangeleerd dat dit ongezond is neem ik dat niet vaak. Als ik moet kiezen ga ik voor rauwkost met humus dip. Worteltjes, tomaatjes en komkommer. Mmh! Of een tosti, oh heerlijk! Met avocado, mozzarella, en cervelaat.. Ja een gekke combo, maar heerlijk! Een cracker met brie, rucola, honing en walnoten lust ik ook graag.

Wat zit er op jouw pizza?
Ik heb het altijd moeilijk met pizza’s kiezen. Tuna vind ik lekker, net zoals Hawaii. Vaak ga ik niet voor pizza’s met vlees erop. Er zit altijd wel een kaas soort op, gorgonzola, mozzarella of geitenkaas. Champignons zit er ook vaak op en salami vind ik af en toe ook wel lekker (chorizo is zelfs nog beter). Spinazie ook jammie! Het is voor mij altijd een hele klus om een pizza uit te zoeken. Mijn beste vriendin en ik gingen vorige keer pizza bestellen bij Dominio’s. Daar kan je je eigen pizza per helft zelf samen stellen. Natuurlijk moesten beide pizza’s een verschillende helft hebben. Wanneer ik mijn keuze had gemaakt, en zij wilde daarna die van haar samenstellen veranderde ik weer van keuze en zo ging het door. Na ruim een halfuur konden we bestellen…

Wat lust je echt niet?
Ik lust eigenlijk heel veel, maar het moet wel goed bereid zijn.. Zo had ik laatst een keer inktvis in een restaurant maar het was goed te vergelijken met een stukje rubber. Erg zonde want inktvis kan erg lekker zijn. Ook ben ik geen fan van bruine, witte en kidney bonen. Ik eet het wel, en verwerkt in een gerecht kan ik het zelf lekker vinden. Maar toch liever niet..

Mijn favoriete foodblog is…
Moeilijk… Maar dan ga ik voor Chicks love food en Flourishing Health. De afbeelding hier onder is van Flourishing Health. Ziet dat er niet heerlijk uit? Het is bananen ijs.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb is.. 
In Egypte lam die is bereid uit een zelfgemaakte oven in de grond.. (Het was maar 1 hapje want vond het allemaal een beetje raar, maar toch). Voor de rest eet ik volgens mij geen aparte dingen of gekke combinaties..

Wat staat er op je food bucket list?
Heel veel, beef wellington, sushi, zelf pasta maken, ook wil ik nog een ideaal vispannetje (leren) maken. En indische soto, dat eet ik vaak, maar ik heb het nog nooit zelf gemaakt!

Ik kan niet leven zonder…
Sushi, pasta en noodlesoep.

Hebben jullie nog leuke tips? Iets voor op mijn food bucket list, of een restaurant als aanrader? Let me know!!

XOXO ♥

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s