Waarom recreatiewerk?

topZoals beloofd zou ik nog een post plaatsen over recreatie werk om jullie meer een beeld te geven. Bovendien is dit ook de ideale tijd om je op te geven voor als je dit werk graag zou willen doen bij een van de organisaties. Je moet namelijk ook een trainings procedure door gaan. Hier vertel ik je graag meer over.

Als eerst schrijf je je online in bij een van de organisaties die je leuk lijkt (of meerdere). Aan de hand van jou online inschrijving kijken ze of ze jou geschikt vinden om uit te nodigen voor een trainingsweekend, of praktijkweekend. Er zijn hier verschillende namen voor. Zo’n weekend is echt enorm gezellig. Je leert veel nieuwe mensen, maar ook nieuwe dingen. Zo krijg je cursussen die je helpen om te leren presenteren, wat altijd goed van pas kan komen. Maar je leert nog veel meer, je krijgt tips over theater en etc. Het is heel leerzaam en gezellig! Voor dit weekend moet je ongeveer €30,- betalen, maar daarmee is alles dan ook geregeld qua eten en etc. Je slaapt daar, kan gewoon douchen en etc. Je moet alleen zelf vervoer regelen.

Na zo’n weekend is het altijd afwachten of ze met jou verder in zee willen gaan. Bij TOP-recreatie moet je dan nog een keer terug komen op selectie weekend en dan krijg je veel informatie over hoe je moet handelen op de camping. Bij recra team is dat niet het geval, daar heb je 1 weekend en verblijf je twee nachten waar meteen alles word geleerd. Bij TOP-recreatie is dit verspreid over 2 weekenden en verblijf je beide weekenden 1 nacht.

Als je eenmaal aan de slag gaat neem je eerst contact op met je collega’s voor die periode en daarna ook met de camping. Dan kan je dingen afstemmen, hoe laat jullie aan komen en etc. Meestal kom je een avond voordat je begint met werken aan zodat je kan voorbereiden.

Eenmaal op de camping heb je een activiteiten planning die er ongeveer zo uitziet:
10.00 uur lekker dansen en daarna knutselen.
13.00 uur dit is vaak een buitenactiviteit zoals tikspelletjes of een speurtocht.
16.00 uur een activiteit voor wat oudere kinderen (8 of 10+) zoals voetballen of waterpolo.
19.00 uur theater, wat begint met een rondje over de camping om te kinderen op te halen.
21.00 uur is vaak een avond spel of een show, gezellig voor de hele familie.

Een activiteit duurt ongeveer 1,5 uur tot 2 uur. Dus tussen tijds heb je vrije tijd, maar je moet wel alle activiteiten goed voorbereiden en dan nog voor jezelf zorgen. Bijvoorbeeld voor de knutsel, je gaat een vlindertuin maken, is er al een voorbeeld gemaakt, zijn er genoeg knipvellen gekopieerd, zijn er genoeg stiften, doen ze het allemaal en etc. En dat bij alle activiteiten.

Zoals ik al eerder zei is dit de ideale periode om je aan te melden, klik hier om naar de site van TOP-recreatie te gaan zodat je meer informatie kan lezen, maar je ook kan aanmelden! Ook ik heb inmiddels het nieuws gehoord dat ik dit jaar ook weer aan de slag mag! En zijn natuurlijk nog meer organisaties, gewoon even googlenen naar recreatiewerk of animatiewerk!

Heb jij wel een recreatiewerk gedaan, of lijkt het je wat? Ik hoor je ervaringen graag.
XOXO ♥

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s