Zwanger zijn is leuk

Zwanger zijn is best zwaar, ik geloofde dat nooit zo. Al die verhalen, je kent ze wel maar het is toch anders als je het zelf meemaakt. Van sommige dingen twijfel je altijd of het fabeltjes of feitjes zijn. Nou daar ben ik achter gekomen hoor! Maar zwanger zijn is voor mij echt geen hel. Ik geniet ervan, daarom 9 redenen waarom ik het leuk vind om zwanger te zijn.

  1. De beweging in mijn buik maakt mij zo, zo blij! Oké, minder blij als hij tegen mijn ribben aan zit te schoppen. Maar over het algemeen is het een heerlijk gevoel als hij lekker aan het trappelen is, of een paar koprollen maakt. Het maakt ook heel nieuwsgierig naar hoe hij straks zal zijn.https://instagram.com/p/0QSwa6siRr/?taken-by=romana.louise
  2. Ik ben 10 kilo aangekomen en ik vind het helemaal niet erg! Ik ben er zelfs trots op. Ik weet dat er nog wat kilo’s bij komen maar het is voor een goed doel. Tegelijker tijd kan ik ook niet wachten om straks weer lekker te sporten, niet per se omdat ik die kilo’s eraf wil maar omdat het nu gewoon niet gaat. Ik mis het sporten.
  3. De kilo’s vliegen er aan maar wel op een gezonde wijze. Een zwangerschap is namelijk dé motivatie om gezond te leven. Je eet veel bewuster. Want dingen die niet goed voor jou zijn, zijn ook niet goed voor de baby. Ik wil natuurlijk het beste voor me kleine vent, dus ik let goed op wat ik eet. En ik geloof heilig dat dit een gewoonte gaat worden, want ik let al een aantal maanden goed op mijn eten, en ik moet nog ruim 2 maanden. Dus je kan je voorstellen dat ik inmiddels geen moeite meer heb om bepaalde dingen te laten staan. En dit zet ik graag voort na mijn zwangerschap. Ik ben gedwongen gezonder gaan eten, iets wat ik nu automatisch en onbewust doe.
  4. Ondanks de kilo’s eraan vliegen heb ik nog steeds maat 34. Op de foto zie je mij in een tuin pak maat 34! Ik probeerde eerste 32, maar ik was iets te enthousiast. 34 zit echt nog nét goed. Dit maakt mij blij, want 1 ik heb nog steeds dezelfde maat en 2 ik kan de tuinpak ook nog na mijn zwangerschap aan! Ik vind hem zo gaaf, hij komt trouwens van de Tally Weijl. tuinbroek
  5. Reden om te shoppen! Hell yeah. Want ik heb misschien alles al, maar de kleine man niet! En laat ik shoppen nou net leuk vinden om te doen :). Gelukkig kan ik me nog goed inhouden, zodat ik straks niet een overvloed heb aan heeel veel kleding of spullen. Die kleine gaat groeien als een kool dus ik probeer daar rekening mee te houden.
  6. Ik show graag mijn dikke buik! Ik ben er zo trots op, ik vind zelf dat ik een mooi zwanger buikje heb (mag je dat zeggen van jezelf?) en ik draag graag strakke shirtjes waarin je mijn buik goed kan zien. En de reacties en blikken op school en op straat? Stiekem geniet ik daar een beetje van, ik kan er goed om lachen.
  7. Ik heb een excuus om lui te zijn. Niemand kijkt me raar aan als ik na 3 trappen op school buiten adem voor het juiste lokaal sta, ze begrijpen het. En ik had niet verwacht, maar wauw, mijn conditie stelt echt niks meer voor. En sommige dingen zijn ook echt zwaar om nu te doen, en gelukkig heb ik nu een reden om ze niet meer te doen! Ik voel me soms echt een oud vrouwtje, terwijl ik 19 jaar ben en ik ben hartstikke gezond en ik was hartstikke fit. Als ik in de chill houding lig op de bank en ik moet opstaan dan lacht mijn vader mij gewoon uit omdat het zo traag en moeilijk gaat. Gelukkig kan ik er zelf ook om lachen.
  8. Omdat ik niet meer alles zelf kan word ik ook lekker vertroeteld. En dat is best wel fijn.. Ik maak er natuurlijk geen misbruik van, maar omdat het voor mij nu soms meer moeite kost is het fijn als een ander je een handje helpt. En voor iedereen die mijn steunt, helpt en vertroeteld, dankjewel! ♥
  9. Ik heb nog nooit zo lekker geslapen als de afgelopen weken. Hellelujaaaa. Als ik in mijn bed ga liggen, duurt het nog geen 10 minuten en ik ben in dromenland. En ik slaap (meestal) goed door, vervolgens word ik wakker omdat ik nodig naar de wc moet. Gelukkig is dit nooit midden in de nacht maar gewoon s’ochtends. Door deze kleine ochtendwandeling ben ik wel meteen wakker. Hoewel ik eerst altijd een halfuur mijn wekker snoosde en vervolgens nog steeds moeite had om uit bed te stappen. Ik houd van mijn slaapritme. En ik weet dat ik dit niet kan vasthouden, want de kleine man gaat geheid roet in het eten gooien dus ik geniet er nu maar extra van!

Ik kan me nog niet voorstellen dat het straks voorbij is, dat ik geen voetjes en elleboogjes meer in mijn buik voel en dat ik straks weer op mijn buik kan slapen, zoals ik eerst altijd deed. Ik vind het heerlijk om zwanger te zijn en heb dan ook weinig zwangerschapskwaaltjes. Maar toch ben ik ook heel blij dat ik het ventje straks kan vasthouden, kan knuffelen en kan aankijken. Dus ik geniet deze laatste maanden nog even van mijn dikke buik, en straks geniet ik lekker van mijn ventje.

XOXO♥

Een gedachte over “Zwanger zijn is leuk

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s