Zwangerschapskwaaltjes?

35wDe eerste twee/drie maanden van mijn zwangerschap had ik helemaal nergens last van. Nu ik steeds verder ben merk ik het toch wel. Maar nog steeds mag ik niet klagen. De dingen waar ik wel last van heb probeer ik voor lief te hebben. Want het had veel erger kunnen zijn. Ik ben erg trots dat ik tot bijna 30 weken gewoon nog 55 uur aan het werk was (school+stage+werk) en pas toen de dokter het zei dat het niet reëel was besefte ik hoe erg het me eigenlijk opbrak. Wat dat betreft stel ik hoge eisen aan mijzelf. Nu bij (morgen) 36 weken merk ik toch wel hoe zwaar het is. Mijn buik begint in de weg te zitten, ik loop en zit moeilijker en de baby knuffelt graag met mijn ribbenkast wat ik eigenlijk niet fijn vind. Maar nog even volhouden.. Nog een maandje.. De dingen waar ik wel last van heb of had:

  • Maagzuur. Bah, bah, bah. Wat kan dat pijn doen en wat is het vies. Ik kan een hele slechte dag hebben als ik hier last van heb. Gelukkig heb ik geleerd om hier mee om te gaan, kleinere maaltijden en zuivel helpt inderdaad tegen het maagzuur. Maar het blijft vervelend. Rennies werken helaas niet.. 😦
  • Ik heb niet per se dikke enkels, maar ik merk wel dat ik vocht vast houd in mijn benen. Dit merk ik omdat ik nu altijd een randje van me sokken in mijn enkels heb. De afdruk van het elastiek zeg maar, dit had ik eerst ook, maar nu veel erger. Maar ook dit neem ik voor lief zolang ik mijn schoentjes nog pas.
  • Beurse ribben. Ja, mijn ventje vind je het wel grappig om mijn rechter ribbenkasten als boksbal of trapzak te gebruiken. Helaas. Ik probeer hem altijd een beetje af te leiden, als ik op mij zij ga liggen om mijn handen op mijn buik houd. Maar dit kan ik niet doen wanneer ik op stage achter mijn bureau zit, en dan gebeurd het nog best veel. Maar het is hem nu al vergeven .
  • Sinds kort heb ik ook last van mijn benen, en wat ik ook doe, het wilt niet minder worden. Ik heb het over spierkrampen en dan voornamelijk in mijn kuiten. Kuitkrampen heb ik vaker gehad, ook toen ik niet zwanger was. Toen was het een kwestie van rekken en aanspannen maar dat wilt nu niet werken. Masseren verzacht de pijn maar haalt het niet weg. Dus nu is het een kwestie van mijzelf afleiden.
  • Ik was altijd al een goede slaper, en hoeveel ik nu ook slaap. De vermoeidheid blijft. Maar mijn tactiek is om actief te blijven, soms geef ik stiekem toe en sluit ik mijn ogen overdag. Maar ik probeer wel de dag gewoon vol te houden.
  • En blijkbaar kunnen rommelkonten er ook last van krijgen want de nesteldrang is bij mij toegeslagen. Stiekem vind ik dat helemaal niet erg, eindelijk van mijn oude rommel af. Hihi. Nu komt nesteldrang wel goed van pas bij het verhuizen, omdat je hiervoor veel moet opruimen.
  • Last but not least…. Slecht geheugen. Wauw, wat ben ik vergeetachtig.. Alles zwerft los in mijn hoofd in plaats van dat alles netjes in mapjes is verdeeld. Zo zie ik het voor mezelf, absoluut niet handig, gelukkig ben ik me ervan bewust en probeer ik dingen te noteren en reminders in te stellen om de schade te beperken.

Zou dit het voordeel zijn van jong moeder worden? Of zou ik gewoon geluk hebben. Ook zwanger? Wat zijn jou kwaaltjes? Heb je nog tips?

XOXO♥

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s