Zondag bakdag banoffee cheesecake cupcakes

wpid-2015-09-22-14.11.11.jpg.jpegMisschien hebben jullie de reclames al voorbij zien komen maar Dr. Oetker daagt je uit om elke zondag de challenge aan te gaan. Dit is mijn creatie van afgelopen zondag! Het recept kan je vinden op de Dr. Oetker site, maar ik heb hem hier en daar een beetje aangepast. Dus bij deze mijn versie. 

Voor de cupcakes:

 • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor Cupcakes naturel
 • 100 g margarine roomboter
 • 100 ml melk
 • 2 eieren

Voor de cheesecake topping:

 • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Wit
 • 200 gram monchou zacht & luchtig
 • 1 theelepel Dr. Oetker Vanille Aroma

Voor decoratie:

 • 18 caramal fudges van Lonka (in 1 zakje zitten er voldoende)
 • 1 banaan

Extra benodigdheden die ik heb gebruikt:

 • 12 siliconen cupcake vormpjes
 • Pannenlikker
 • Maatbeker
 • Mixer met garden
 • Twee lepels
 • Au-bain marie installatie (een pan en kom die net niet in de pan past)
 • Beslagkom(men) (voor het beslag en de topping)

wpid-img_20150920_215257.jpgStap voor stap de cupcakes bereiden:

 • Verwarm de oven voor op 170 °C en zet de waterkoker aan.
 • Maak de cupcakes volgens de verpakking.
 • Terwijl de cupcakes in de oven zit gaan we de caramel fudges omsmelten tot saus / stroop. Gebruik voor elke cupcakes 1 fudge, en smelt deze au-bain marie en voeg een scheutje melk toe (ongeveer 2/3 eetlepels). Regelmatig doorroeren, wanneer het allemaal vloeibaar is draai je het vuur uit laat de rest staan zodat de saus warm blijft totdat je het nodig hebt.
 • Doe het zakje glazuur in de waterkoker, het water mag niet koken met het zakje erin. Dus zorg ervoor dat de waterkoker uitstaat als je het zakje er in doet. Kan ook met gewoon warm water.
 • Terwijl de fudges smelten snijd je de overige gebleven fudges in blokjes. Ik sneed 1 fudge in 8 blokjes. Snijd de banaan in dunne plakjes, zorg dat je 2 plakjes per cupcake hebt.
 • Nu gaan we de topping mixen, haal het zakje glazuur voorzichtig uit de waterkoker, door de warmte is het nu lekker zacht en vloeibaar. Mix in een kom de monchou, glazuur en de vanille roma, goed mixen tot een gladde massa.
 • Inmiddels zijn we een halfuur verder en heb je de cupcakes 8 minuten geleden uit de oven gehaald (ze moeten 22 minuten in de oven). Besmeer de cupcakes met de topping, ik heb dit gewoon met twee lepels gedaan. Pak nu de garde en doop die in de caramel saus en zwaai het over de bakplaat met de cupcakes heen, zodat je leuke strepen krijgt. Leg nu de bananenplakjes op de cupcake, en vervolgens de kleine blokjes fudge (ik deed 4 blokjes per cupcake) last but not least zwaai nog een aantal keer met de garde over de cupcakes heen. Gebruik wel een ondergrondje en zorg dat je geen andere dingen raakt.
 • Geniet van deze geweldige smaak sensatie, alle credits gaan naar Dr. Oetker en ChicksLoveFood. Dit is mijn versie, maar niet zonder inspiratie van hen.

Dit was week 2, aan week 1 heb ik niet meegedaan, maar vanaf nu sla ik geen week meer over, jullie ook niet? Inschrijven kan hier. Je maakt elke week kans op een bakfiets, vol met leuke bakspullen als de Kenwood keukenmachine kMix51, bakvormen, cookiecutters, een taartsjabloon, ovenwanten, een bakschort en natuurlijk de lekkerste Dr. Oetker bakproducten. De totale waarde van het pakket is €1650,-. Ik doe het voor de bakfiets, lijkt me ideaal met Romin!

 

4 gedachten over “Zondag bakdag banoffee cheesecake cupcakes

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s