Pasta á la spinazia – de altijd goed pasta

DSCN1430Dit is echt een geweldig recept, het is makkelijk, snel, goedkoop en het allerbelangrijkste het is enorm lekker! Dit recept heeft nog nooit iemand teleur gesteld, iedereen die ik dit serveer vind het heerlijk. Zelfs mijn zusje die absoluut geen grote eter is, schept dit maar al te graag meerdere keer op. Het liefste likt ze haar bord af! (Pas op, ze steelt de spekjes het eerste moment dat ze de kans krijgt 😉 Ik eet dit zeker elke twee weken, jammie! En zo maak ik het:
DSCN1416

Dit is wat je nodig hebt:

  • Pasta (ik reken 100 gram per persoon)
  • Gekruide roomkaas (zoals Boursin)
  • Spekreepjes
  • Spinazie (dit mag vers of diepvries zijn, mag á la creme of chopped, wat jij fijn vind. Ik gebruik á la creme omdat dit het meer als een saus maakt, met verse spinazie het wel aan te raden om eerst de spinazie te snijden).

 

Los van deze vier ingrediënten heb je niks nodig, je zou eventueel nog ui kunnen toevoegen maar dit laat ik meestal weg. Voor de rest zitten er voldoende kruiden in de roomkaas. Zet de pasta op zodat dit kan garen terwijl je bezig bent met de saus. Ik reken 100 gram per persoon, dus voor 3 personen 300 gram. Zet een koekenpan of wokpan op het vuur en wanneer de pan heet is voeg dan de spekjes toe zonder olie. Bak deze gaar, wanneer je ui wilt toevoegen is dit het moment. Wanneer dit klaar is voeg je de spinazie toe. Ik heb dit bevroren gedaan, je kan dit ook opwarmen in de magnetron of tijdig uit de vriezer halen. Als je het bevroren toevoegt, zet dan het vuur wat zachter en plaats een deksel op de pan zodat de spinazie in een paar minuten kan ontdooien.
DSCN1424DSCN1425

Wanneer de spinazie is ontdooit ziet het er ongeveer zoals onderstaande linker foto uit. Dan kan je nu de roomkaas toevoegen, ik gebruik vrijwel altijd Garlan maar Boursin is ook erg lekker. Gewoon iets in die trant wat je lekker vind.
DSCN1426DSCN1427

Laat nu de roomkaas zacht worden zodat het zich mengt met de spinazie en spekjes tot een romig sausje. Diner can be served!
DSCN1428DSCN1433

Bon Appetit!

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s