Gouden tip ◊ The best babypowder ever

Als de baby billen echt knal rood zijn, of zelfs een beetje open dan is talkpoeder een echt wondermiddel. Tegenwoordig word het hier meer gebruikt dan billen crème. Het is gemakkelijk, je strooit het als het ware en klaar is kees. En nu al helemaal, met dit huis tuin middeltje! 

Wij hebben hier verschillende in huis gehad, die van Zwitsal (ruikt lekker), Kruidvat (ruikt minder lekker, menthol achtig) en die van Babino (ook een typisch baby geurtje, maar anders dan Zwitsal). Maar sinds ik dit gebruik, heb ik voorkeur aan deze. Het werkt goed, en het is goedkoop, en er is niks aan toegevoegd dus compleet veilig voor de kinder billetjes!

Wat heb je nodig?

  • Een leuke lege talkpoeder verpakking (ik heb bijvoorbeeld ook het etiket van de Kruidvat verpakking eraf gehaald en gebruik die, ik vond de blauwe variant wel leuk in zijn kamertje staan).
  • En het wondermiddeltje……. Maizena!

Vervolgens doe je de Maizena in de verpakking die jij hiervoor wilt gebruiken. Hierbij vermeld ik eventjes dat het er lastiger uitkomt dan talkpoeder, ik houd meestal de verpakking boven de billetjes en knijp in de flacon zodat je er eruit ”blaast”.

Even de kosten op een rijtje:
Maizena – 250 gram – €0,61
Kruidvat talkpoeder – 100 gram – €1,75
Zwitsal talkpoeder – 100 gram – €2,99

Dus Maizena is niet alleen goedkoper, je hebt ook nog eens 2,5 keer zoveel, zit niks aan toegevoegd en werkt minstens net zo goed!

Ondanks dit voor mij een must have is gebruik ik toch een keer in de crème om de huid extra te verzorgen, de maizena voorkomt vooral dat de urine en ontlasting niet in de huis trekt en het huidje kapot maakt. In de crème zit meer voeding voor de huid. Wat ook enorm fijn is, eerst een dun laagje luchtige crème zoals Neutral. Eentje die niet vettig is. En hierover heen Maizena. Dit heb ik gedaan toen Romin zijn billetjes een beetje kapot waren door zijn tandjes, laagje brandwonden crème (Biofine) en daarover heen zoals ik het noem een pannenkoekje van Maizena. Binnen 3 dagen zag het er al veel beter uit en had Romin er geen last meer van. Voorheen stapte ik daarna weer over naar gewone crème zonder poeder, maar de poeder blijf ik nu gewoon gebruiken in combinatie met normale billencrème. Nog even over de brandwonden crème, het werkt super goed, maar niet als standaard billencrème, dit is echt voor tijdelijk gebruik! Langer dan 5 dagen achterelkaar zou ik het niet gebruiken. Het huidje was nu kapot, en deze crème zorgt ervoor dat het sneller herstelt maar als je dit te veel gebruikt kan de huid ”lui” worden en verliest het de functie om zichzelf te kunnen herstellen. Maar af en toe kan het zeker geen kwaad.

Wanneer de billetjes kapot zijn raad ik dit zeker aan, was de billetjes voor het slapen gaan ook even met water zodat het goed schoon kan worden. En probeer zo zacht mogelijk te wrijven, ook wanneer je de billen schoonmaakt met billendoekjes. Als Romin kapotte billetjes heeft, was ik het zoveel mogelijk met water, controleer ik vaker zijn luier om er meer Maizena bij te doen (wanneer de luier nog schoon is maar de Maizena is weggetrokken). En natuurlijk hopen dat deze fase gauw voorbij is! Good luck!! ♣♥♣♥

 

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s