Ik was mijn haar 1 x in de maand

2

Op deze foto had ik mijn haar 32 dagen niet gewassen? Had jij dat gedacht?

Eerder vertelde ik dat ik mijn haar eens in de maand was. Nu kan ik me voorstellen dat dit raar klinkt, dus wil ik er graag meer over vertellen. Drie jaar geleden ben ik begonnen met een andere routine, toen maakte ik alleen gebruik van conditioner, of te wel een no-poo routine. In de tussen tijd is er veel veranderd, de shampoo kwam terug en verdween weer, maar sinds een paar maanden heb ik weer mooi gezond haar. Afgelopen maand heb ik het allemaal netjes bijgehouden. 

Als eerst de verschillende haar producten die ik gebruik. Ik gebruik niet veel, maar ik merk dat mijn haar dat ook niet meer nodig heeft. Mijn meest gebruikte producten zie je hier onder.3

De shampoo en conditioner zijn erg wisselend. Zo heb ik nu deze van Dove en Kruidvat, maar ik heb nog een verschillend voorraad in de kast. Ik heb dus geen specifiek merk, al ben wel erg fan van Guhl. Sinds kort ben ik helemaal fan van de Batiste droogshampoo’s voor Brunettes, hiervoor gebruikte ik die van Kruidvat huismerk maar me voorkeur gaat nu uit naar die van Batiste (ik koop ze zo veel mogelijk tijdens aanbiedingen). Verder gebruik ik meestal kokos olie voor in mijn haar maar de twee rechtse op de foto vind ik ook erg fijn en heb ik cadeau gekregen.

30 april borstelde ik eerst mijn haar en waste ik het. Daarna deed ik in de puntjes conditioner. Vervolgens liet ik het aan de lucht drogen. Ik waste trouwens ook mijn borstel, dat is ook erg belangrijk, want wanneer jij haar borstelt, borstel je er vuil uit maar dit blijft achter in je borstel.

Tot aan woensdag 4 mei heb ik niks speciaals aan mijn haar gedaan. Deze dag deed ik een strakke staart in en dan doe ik altijd wat gel in mijn haar zodat de baby haartjes ook strak naar achteren zitten. Hierdoor was het wel een beetje vet geworden maar omdat ik donderdag 5 mei naar Mumbai Color Festival ging, besloot ik om alleen mijn haren te borstelen en in de ochtend van 5 mei droogshampoo te gebruiken. Door al het poeder was mijn haar vies en dit heb ik s’avonds dan ook uitgewassen (alleen met water). Deze dagen merkte ik dat mijn haren enorm droog waren. Ik denk dat dat door de kleuren poeder van het festival kwam dus 8 mei heb ik mijn haren weer uitgespoeld en vervolgens conditioner in de punten heb aangebracht. Nadeel hiervan is dat het weer wat vetter zou worden maar het was dat of stro. Normaal gesproken doe ik dit niet. Verder waren er geen speciale gevallen eigenlijk, hier zie je mijn dag schema.

Mijn schema per dag, voor elke avond geld: haren borstelen en vlechten:

 • Dag 1: Haren wassen, borstel wassen, kussensloop verschonen
 • Dag 5: Gel in gedaan
 • Dag 6: Droogshampoo in de ochtend, haren spoelen in de avond, borstel wassen, kussensloop verschonen
 • Dag 9: Haren spoelen, conditioner gebruikt
 • Dag 12: Droogshampoo, borstel schoonmaken, kussensloop vervangen
 • Dag 15: Droogshampoo
 • Dag 16: Haren spoelen, borstel schoonmaken, kussensloop vervangen
 • Dag 18: Droogschampoo
 • Dag 20: Haren spoelen, borstel schoonmaken, kussensloop vervangen
 • Dag 23: Droogshampoo
 • Dag 25: Haren spoelen, borstel schoonmaken, kussensloop vervangen
 • Dag 27, 29 en 31: Droogshampoo
 • Dag 32: Zie dag 1.

45
Voorbeeld halverwege de maand, links voor gebruik van
droogshampoo en rechts na gebruik van droogshampoo

Natuurlijk hoeven jullie niet mijn schema aan te houden, het is meer ter informatie. Wil jij ook beginnen? Stap dan niet cold turkey over, maar begin met 1 x in de week als dat haalbaar voor je haar is. Ik ben begonnen door het steeds zo lang mogelijk uit te stellen. Dus niet wassen tot het uiteindelijk wel moest. Vooral in de eerste periode gebruikte ik veel droogshampoo, nu elke 4/5 dagen ongeveer.

Een aantal tips op een rijtje:

 • Spoel je haar minstens elke 7 dagen
 • Probeer de eerste dagen niks in je haren te gebruiken
 • Was je borstel twee keer in de week, vooral zodra je haar gewassen/uitgespoeld is
 • Vervang je kussensloop 2 in de week (je kan hem ook omdraaien, dus onderkant en bovenkant kussen omdraaien) en overweeg een satijnen kussensloop
 • Gebruik droogshampoo (tip: gebruik dit voor het slapen gaan, dan kan het lekker in trekken)
 • Gebruik zo min mogelijk conditioner
 • Borstel je haar voor het slapen gaan en slaap met een vlecht in
 • Vergeet je puntjes niet te verzorgen, deze kunnen erg droog worden dus die mogen soms best wat extra voeding zoals kokosolie
 • Haarmaskers kunnen nog steeds maar doe dit dan voordat je haar gaat wassen, dit doe ik ook regelmatig, ik gebruik kokosolie in het begin had mijn hoofdhuid dit ook echt nodig.
 • Was je haar accessoires regelmatig, ook deze kunnen vuil en/of vet vasthouden (+ overweeg wire elastiekjes, die zijn beter voor je haar dan andere)
 • GEEF NIET OP. In het begin lijkt het onmogelijk, ik weet het. Maar mijn haar is zo veel beter nu! Ik zou zeggen probeer het minimaal 2 maanden, en dan hoeft het niet meteen zo te zijn dat je maar 1x in de maand wast, maar gewoon zo lang mogelijk niet. Werkt het na 2 maanden niet, of blijkt het niks voor jou te zijn. No problem ofcourse, maar dan heb je het in ieder geval geprobeerd!

 

Wat is jou haar routine? Heb je nog tips voor mij?

♥♥♥

 

Een gedachte over “Ik was mijn haar 1 x in de maand

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s