10 series die je wilt zien

orphan-black

Netflixen zou inmiddels een werkwoord moeten zijn, ik zou in ieder geval niet meer zonder willen. Een serie kan je zo erg meeslepen dat je in het verhaal leeft. Zo had ik dat toen ik naar mijn werk fietste en schrok -want ik was aan het ”vluchten”- tot dat het besef volgde dat ik veilig was en wel wat rustiger mijn route kon vervolgen haha, herkenbaar? Wanneer ik een serie volg wil ik eigenlijk alleen maar blijven kijken.. Maar dan.. Eindigt de laatste aflevering van het (laatste) seizoen.. En dan begint de zoektocht naar een serie opnieuw, welke serie kan nu de leegte opvullen? Hierbij 10 verslavende series die je ”moet” zien.

GEEN SPOILERS, je kan dus gerust door lezen :). De series staan op willekeurige volgorde.

orphan-blackOrphan Black
Waar gaat het over?
Sarah, een oplichtster, die op de vlucht is van haar fouten is getuige van de zelfmoord van een onbekend persoon die enorm op haar lijkt. Ze besluit om uit te vinden hoe dit kan en word meegesleurd in het drama wat heeft geleid tot de zelfmoord van de onbekende dame.

Wat vind ik?
Een vriendin heeft er een jaar lang over gedaan om mij zo ver te krijgen op deze serie te kijken, na aflevering 1 was ik al geboeid. Het verhaal is soms heftig en een beetje vies (ik zelf ben daar al gevoelig voor dus ik heb bij sommige stukken weggekeken) maar zeker interessant. Dit is een van mijn favorieten. Leuk feitje: een van onze Michiel Huisman speelt in deze serie!

c0086269_13392882
Person of Interest
Waar gaat het over?
Een ex-huurmoordenaar en een rijke programmeur redden levens door middel van een surveillance machine. Deze machine geeft de identiteit van burgers die betrokken zijn bij dreigende misdagen maar de details van de misdaden, inclusief de rollen van de burgers, worden achterwege gelaten. Ze weten dus eigenlijk niet waarmee ze te maken hebben.

Wat vind ik?
Per ongeluk zag ik een aflevering op tv, en bam, ik was verkocht. Deze serie is spannend, daar moet je van houden. Ben jij het type van de actie films met de schiet gevechten en al, dan is dit jouw ding. Niet alleen de actie vond ik leuk, ook de persoonlijke verhalen en dilemma’s van de personages interesseren me. Bereid je voor op spanning, pistool schoten, corrupte wereld en veel mysteries.

once-upon-a-timeOnce upon a time
Waar gaat het over?
Een jonge vrouw met een moeilijk verleden komt terecht in een klein stadje in Maine, waar sprookjes worden geloofd. Ze komt terecht in een wereld met veel mysterie en drama. Omdat ze een goede reden heeft om te blijven, besluit ze zich te vestigen in dit stadje en het mysterie op te lossen.

Wat vind ik?
Op een mooie woensdag avond zat ik op de bank, eigenlijk een beetje op mijn telefoon te spelen terwijl deze serie net begon. Het was de pilot aflevering, ik keek met een oog naar de tv en met de andere naar mijn telefoon. Ik raakte geboeid door de hoofdrol speler, Jennifer Morrison. Niet alleen vind ik het een mooie vrouw, ze kwam in scene 1 over als een stoere power woman waardoor ik bleef kijken, ik zocht meteen op welke serie dit was en zat elke woensdag avond weer voor de buis. Houd je van sprookjes? Een beetje fantasie, maar ook spanning, mysterie en humor. This is it! Ik volgde deze serie vanaf moment 1 dat het in Nederland te zien was, na seizoen 1 ben ik samen met America verder gaan kijken en langzaam werd deze serie steeds populairder in Nederland. Ook dit blijft een van mijn favorieten, ik hield niet van sprookjes, tot dat deze serie voorbij kwam.

logo_1455291979Suits
Waar gaat het over?
Terwijl Mike Ross, een slimme drop-out rechten student, op de vlucht is van een mislukte drugsdeal komt hij per ongeluk terecht bij een sollicitatie procedure van een van de beste advocaten in New York City, namelijk Harvey Specter. Ze raken in gesprek, en dat gesprek is een kans op een nieuw leven van Mike Ross. Maar illegaal aan het werk als een advocaat gaat niet zo gemakkelijk als gedacht…

Wat vind ik?
Mijn leiding gevende raakt maar niet uit gepraat over deze serie. En gelijk heeft hij. Niet alleen is deze serie leerzaam, je word geboeid en wellicht geïnspireerd door de personages. Mike, Harvey en Donna zijn mijn favoriete personages. Ik heb het gevoel dat ik ze écht ken en dat vind ik enorm leuk. Ik zou heel graag een van hun collega’s willen zijn.

Print
White Collar
Waar gaat het over?
Een witte boorden crimineel maakt een deal om de FBI te helpen bij het pakken van andere witte boorden criminelen. Neal Caffrey is een vervalser van kunst en een expert in oplichten, deze expertise kan Peter Burke goed gebruiken bij de FBI. Onder zijn toezicht zal Neal werkzaam zijn bij de FBI, maar is Neal echt klaar met het oplichten van mensen of zit dit nog steeds in zijn aard?

Wat vind ik?
Niet alleen is Neal Caffrey (acteur Matt Bomer) leuk om naar te kijken, het verhaal is enorm boeiend. De verhalen van de personages zijn smaakvol, al dan niet de criminaliteiten die erin voorkomen. Nog nooit eerder was ik zo geboeid door kunst. Er worden veel feiten gebruikt over de kunst en de kunst, dus je leert ook nog eens wat! Ik heb deze serie inmiddels helemaal uitgekeken, en moet eerlijk gezegd nog steeds afkicken!

prison-breakPrison break
Waar gaat het over?
Als gevolg van een politieke samenzwering, word een onschuldige man veroordeeld tot de doodstraf. Zijn enige hoop is zijn broer, die maakt het zijn missie om zijn onschuldige broer uit de gevangenis te krijgen. Hij bedenkt een plan wat zichzelf in de gevangenis brengt om er vervolgens samen met zijn broer uit te breken en te vluchten, hoe zal deze reis verlopen?

Wat vind ik?
Oké ten eerste, voor alle dames zit er een leuke gozer in deze serie. Er zijn genoeg knappe koppies om naar te kijken, helaas ook wat mindere knappe. Zo zijn er personages die mij echt te griezelig zijn. Deze serie zit vol spanning en avontuur. Ik zat op het puntje van mijn stoel (eigenlijk de bank, maar je snapt mijn punt). Dit is dan ook de serie waar ik zo in leefde dat ik harder ging fietsen omdat ik even een momentje dacht dat ik zelf op de vlucht was. Wat ik vooral fascinerend vind is de slimheid en logica van een van de hoofdpersonages. Een hele dikke aanrader, iedereen die deze heeft gezien in mijn omgeving is er enthousiast over.

pretty-little-liarsPretty Little Liars
Waar gaat het over?
Vier vriendinnen die uit elkaar gegroeid zijn worden weer samen gebracht door een anonieme stalker die dreigt hun donkerste geheimen te onthullen. Hierdoor proberen ze het mysterie van de moord op hun beste vriendin te ontrafelen, wat ervoor zorgt dat ze nog meer geheimen krijgen.

Wat vind ik?
Deze serie kan je bijna niet ontgaan zijn. Hij klinkt erg girly, maar ik verzeker je dat is hij niet. Natuurlijk is hij girly, het gaat immers over 4 meiden die op de middelbare school zitten. Maar pfoe, wat een spanning af en toe. Ik zit nu in het laatste seizoen en dat vind ik jammer, ik was nog niet uitgekeken op de personages. Stuk voor stuk vind ik ze allemaal leuk, en de vriendschap die ze hebben vind ik heel mooi. Ze staan altijd voor elkaar klaar, zijn soms keihard tegen elkaar, kunnen ruzie maken, maar ook samen lachen en dollen.. Nu ben ik ook heel blij met mijn vriendinnen, maar vind het leuk om mee te kijken naar andere ”leventjes”.

9c43fc48bed1433a06405b9ce99d96dbGossip Girl
Waar gaat het over?
Een groep zeer bevoorrechte leerlingen op een privéschool in Manhatten lijken altijd met alles weg te komen. Maar een anonieme blogger bekijkt elke stap die ze zetten en onthuld al hun geheimen. Niets is meer privé voor deze leerlingen terwijl ze door gaan met hun leven proberen ze ook de identiteit van de blogger te achterhalen.

Wat vind ik?
Niet geheel onbelangrijk: ook hier zijn weer leuke hunks te zien. Je krijgt een kijkje in de luxe levens van deze tieners, die naar zeggen goed in de buurt komt van de realiteit. De liefdes relaties van deze tieners zijn niet zo best, en geven in die zin misschien een verkeerd beeld van hoe die relaties ”zouden moeten” zijn, maar goed het is dan ook een serie, en alles word daarin uitvergroot. Het maakt de serie wel interessanter om naar te kijken. Ik had soms een klein beetje jaloezie naar ze, want wat zag ik geweldige kleding kasten voorbij komen en nog meer mooie dure spullen. Wat ik vooral leuk vind is dat je gevoel voor de personages door de serie heen enorm veranderen. Je krijg sympathie voor personages die je eerst verafschuwde en wellicht andersom. Wat ik ook leuk vond is dat je de personages ziet groeien/veranderen, zowel in het verhaal als in uiterlijk (deze serie duurde dan ook 7 jaar). Elk personage heeft zijn eigen boeiende verhaal, bij deze serie hoef je niet na te denken en kan je uren kijken zonder verveling. Inmiddels helemaal uitgekeken, en dat werd tijd want sommige personages begonnen mij te irriteren. Deze serie heeft relatief een hoog chick-flick gehalte (ik zeg maar niet dat Roy soms heeft meegekeken).

lost_tv_show-1920x1200Lost
Waar gaat het over?
De overlevenden van een vliegtuigcrash worden gedwongen om samen te werken om te overleven op een schijnbaar verlaten tropisch eiland. Dit verloopt niet helemaal soepel en het eiland draagt veel geheimen met zich mee waardoor de overlevenden het zwaar krijgen.

Wat vind ik?
Deze serie ben ik gaan kijken door Roy. Ergens in seizoen 3 begon ik stiekem mee te kijken met een schuin oog, ik begreep natuurlijk een hele boel niet omdat ik best wat gemist had dus besloot ik om opnieuw te starten bij de eerste aflevering. Het is een ingewikkeld verhaal. Maar ook erg boeiend, in de serie word je veel terug in de tijd gestuurd, wat veel duidelijkheid geeft maar soms juist ook verwarring. Persoonlijk vond ik het eind niet heel sterk, maar de serie heeft me wel goed geboeid.

switched-at-birthSwitched at birth
Waar gaat het over?
Na het bestuderen van bloedgroepen op school, begint Bay zich af te vragen waarom haar bloedgroep niet overeenkomt met die van haar ouders. De familie ondergaat genetische testen. Daaruit blijkt dat Bay niet hun biologische kind is. Ze ontdekken dat het ziekenhuis haar na haar geboorte per ongeluk verwisseld heeft met een andere pasgeboren baby. Omdat Bay niet verder wilt leven in een leugen gaat ze samen opzoek met haar ouders naar haar biologische ouders en hun biologische dochter. Met zijn alle proberen ze een manier te vinden om hun leven weer op de rit te krijgen nadat dit nieuws hun wereld op zijn kop heeft gezet.

Wat vind ik?
Een van de dingen die ik interessant vind ik dat er in gebarentaal word gepraat. Sommige personages zijn namelijk slecht horend of doof. En dit klinkt nu misschien saai, maar die scenes zijn absoluut niet saai. Natuurlijk word er ook normaal gesproken. Ik heb het idee dat je in deze serie of ”team Daphne” of ”team Bay” bent, dit zijn de dochters die verwisseld zijn. Ik zelf ben team Bay, zij is heel artistiek, rebels en kan enorm koppig zijn. Ik vind haar grappig en erg stoer. De serie sleurt je mee in hun persoonlijke drama’s, smakelijk leed vermaak maar ook hele leuke boeiende scenario’s. Ik denk dat veel dingen (los van het ”switched at birth” gedeelte) goed herkenbaar zijn in het echte leven. Deze serie is nog niet zo populair maar een absolute aanrader, ben jij team Daphne of team Bay?

Hopelijk zitten hier wat series tussen die jullie nog niet kennen of nog niet gezien hebben en kunnen jullie weer even lekker vooruit, veel kijk plezier!

Wat is jou favoriete serie? ♥♥

Vertel wat jij ervan vind..

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s